Uitslaande brand in loods met hennepkwekerij op industrieterrein Weert

Print

Afbeelding: Nederweert24

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

In een loods aan de Vliesvenweg in Weert heeft vrijdagochtend brand gewoed. In het pand werd een hennepkwekerij met duizenden planten aangetroffen. Een man werd uit de loods gehaald en is aangehouden.

De brand werd even voor half negen gemeld. Dikke zwarte rookwolken kwamen uit het dak van het pand. Binnen troffen brandweerlieden een hennepkwekerij met zo’n vierduizend planten aan.

Het slachtoffer is door ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Hij is door de politie aangehouden. Het zou gaan om een Poolse man, die in de loods verbleef. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid.

Rond half tien had de brandweer het vuur onder controle en kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. De brandweer is nog lang bezig geweest met nablussen.

De schade aan het pand is groot. Een aangrenzend pand werd geëvacueerd, maar liep geen schade op. De overlast voor de omgeving bleef beperkt.

Foto: Nederweert24

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen