Afscheidsconcert Kamerkoor Tourdion in Salviuskerkje

Print
Afscheidsconcert Kamerkoor Tourdion in Salviuskerkje

De dirigent Jan Egberink. Afbeelding: Kamerkoor Tourdion Venlo

Limbricht -

Kamerkoor Tourdion Venlo onder leiding van Jan Egberink geeft zondag 26 mei vanaf 15.00 uur een optreden in het Salviuskerkje in Limbricht.

Het wordt een Farewell Concert. Na bijna 45 jaar stopt Tourdion ermee. Het Zephyrustrio begeleidt het kamerkoor in een all English programma. De nadruk ligt op de 16e eeuw, met composities van onder andere William Byrd, Thomas Morley, Thomas Tallis en John Dowland. Zephyrus maakt ook uitstapjes naar latere componisten als Händel en Templeton.

Tourdion heeft zich, als een van de weinige amateurkoren uit Limburg, gespecialiseerd in het uitvoeren van geestelijke en wereldlijke koormuziek uit de 16e en begin 17e eeuw. Regelmatig worden er concerten gegeven, meestal a capella, maar ook in samenwerking met (semi) professionele renaissance instrumentalisten. Om de paar jaar wordt er een groot werk uitgevoerd, waarbij samengewerkt wordt met andere disciplines, zoals toneel, dans, literatuur en beeldende kunst. Dirigent Jan Egberink heeft Tourdion opgericht. Hij studeerde, na zijn opleiding aan het Conservatorium van Maastricht (blokfluit en schoolmuziek), nog een jaar aan het Conservatorium in Den Haag bij Frans Brüggen. Hij was docent aan de pedagogische academie te Venlo en tevens werkzaam als koordirigent.

Het Zephyrustrio, opgericht in 2008, streeft in haar uitvoeringen altijd naar dynamiek, afwisseling en contrasten. Verschillende muziekstijlen, klankregisters en stijlperioden van oud tot modern wisselen elkaar af op een verrassende en levendige manier. Het ensemble maakt hierbij gebruik van een grote diversiteit aan blokfluiten in verschillende formaten, stijlen en stemmingen en tevens van de dulciaan (een blaasinstrument uit de Renaissance). Judith Hokkeling, Hanne Marie Janse en Jens Seebeck vormen samen het trio. Zephyrus begeleidt het Kamerkoor Tourdion Venlo sinds 2011 bij belangrijke uitvoeringen.

Reserveren: info@tourdionvenlo.nl.