Twee lintjes voor vrijwilligers jubilerend SV Hulsberg

Print
Twee lintjes voor vrijwilligers jubilerend SV Hulsberg

Afbeelding: De Limburger

Hulsberg / Schimmert / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth -

Hub Speetjens en Maurice van Hoven ontvingen vrijdagavond 17 mei een koninklijke onderscheiding voor hun vele verdiensten voor voetbalclub SV Hulsberg.

De beide vrijwilligers ontvingen het lintje tijdens de viering van het 80-jarig bestaan van hun voetbalclub. Ze zijn beide benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Verdiensten

Hub Speetjens (70) is sinds 1982 vrijwilliger bij SV Hulsberg. Hij was bestuurslid, elftalleider en actief bij de technische commissie, de sponsor- en jubileumcommissies. Tegenwoordig zet hij zich in voor de onderhoudsploeg.

Maurice van Hoven (66) is bij SV Hulsberg verantwoordelijk voor de aanvragen voor lintjes. Hij had niet kunnen vermoeden dat die eer hem nu zelf toekwam. De voetbalvereniging mag sinds 1998 op hem rekenen. Hij was penningmeester, jeugdleider en lid van de activiteiten-, sponsor- en jubileumcommissie. Momenteel is hij boekhouder, grensrechter en organisator van evenementen en toernooien.

Andere clubs

Speetjens en Van Hoven zijn ook buiten SV Hulsberg in het dorp actief. Speetjens is en was actief bij drumband Sint Rochus, toenmalige kegelclub ‘t Straötje, handbalvereniging Filarskis en carnavalsvereniging De Beumerwalders. Ook is hij al meer dan 30 jaar regisseur en acteur van de SVH Revue die elk jaar het carnavalsweekend inluidt.

Van Hoven was in de jaren ‘70 lid, bestuurslid en kringbegeleider van de Katholieke Plattelands Jongeren. Hij was ook voorzitter en organisator binnen de personeelsvereniging van de voormalige gemeenten Hulsberg en Nuth. Tevens was hij bestuurslid van peuterspeelzaal ‘t Peuterke en volleybalclub Vluco.