Geleense slaapkamerspeciaalzaak na 100 jaar hofleverancier

Print
Geleense slaapkamerspeciaalzaak na 100 jaar hofleverancier
Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Het Geleense bedrijf Van Aubel-Coenen Slapen mag zich voortaan tooien met het predicaat ‘hofleverancier’. Bij gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de speciaalzaak op het gebied van bedden en slapen heeft gouverneur Theo Bovens vrijdagochtend de bijbehorende koninklijke oorkonde overhandigd aan de bedrijfsdirectie.

De criteria om voor het predicaat in aanmerking te komen vereisen onder meer dat de bewuste onderneming minimaal een eeuw bestaat en in de branche een vooraanstaande plaats in de regio inneemt.

Lees ook:Kersvers Geleense hofleverancier Aubel Coenen: ‘Mensen willen een bed of matras voelen en beleven’

In 1919 was Sjeng van Aubel grondlegger van de firma Van Aubel Koloniale Waren, waarna er al snel een textielzaak bijkwam. In de jaren die volgden veranderde de naam van het bedrijf herhaaldelijk en werd de nadruk steeds meer gelegd op meubelen en woninginrichting. Vanaf 1994 positioneert de firma Aubel zich bij uitstel als slaapkamerspeciaalzaak. In 2013 neemt de vierde generatie het stokje over en gaat de firma verder als Van Aubel-Coenen (A&C) Slapen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen