Eindelijk ook een beetje goed nieuws voor Tom Dumoulin: knie niet geraakt, weekje rust volstaat

Print
Eindelijk ook een beetje goed nieuws voor Tom Dumoulin: knie niet geraakt, weekje rust volstaat

Dumoulin Afbeelding: AFP

Eindelijk ook een beetje goed nieuws voor Tom Dumoulin. Een mri-scan heeft donderdag duidelijk gemaakt dat zijn knie geen verdere schade heeft opgelopen na zijn val afgelopen dinsdag in de Ronde van Italië. Een weekje rust volstaat, dan mag hij opnieuw fietsen. Dat meldt de NOS.

Dumoulin kwam afgelopen dinsdag ten val in de slotfase van de etappe naar Frascati. De kopman van Sunweb kwam vier minuten na etappewinnaar Carapaz met een fel bloedende knie over de finishlijn. Een dag later verscheen de Dumoulin nog wel aan de start, maar nog voor het einde van de neutralisatie was duidelijk dat hij teveel last had van zijn knie om nog verder te fietsen.

Weekje rust

De ex-Girowinnaar keerde meteen huiswaarts en liet donderdag zijn knie controleren. Daaruit bleek dat er geen schade was. Er bevond zich wel nog wel veel vocht in het gewricht. Hij moet een weekje rust houden en mag daarna het fietsen hervatten zodat hij zich kan richten op zijn volgende doelen. Dumoulin rijdt zeker de Ronde van Frankrijk en zal naar alle waarschijnlijkheid de Ronde van Zwitserland of de Dauphiné in zijn programma opnemen.