Waaghalzen op eerste pinksterdag weer ‘Euver de Sjreef’ in Leeuwen

Print
Waaghalzen op eerste pinksterdag weer ‘Euver de Sjreef’ in Leeuwen

Wie niet tijdig tot stilstand komt, kiepert het water in. Afbeelding: Cord Beckmann

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Vastelaovesvereniging de Tuinhagedisse houdt op eerste pinksterdag, zondag 9 juni, vanaf 13.30 uur de vijfde editie van ‘Euver de Sjreef’ bij Geweun Meneerkes aan Mijnheerkens 1 in Leeuwen.

Bij dit te land, ter zee in de luchtspektakel moeten waaghalzen in een zelfgebouwde bolide proberen zo dicht mogelijk bij de ‘sjreef’ te eindigen. Wie de lijn overschrijdt kiepert het water in en krijgt een nat pak. Ook dit jaar is er een aparte wedstrijd voor de jeugd van 7 tot en met 12 jaar Voor de jonge deelnemers is er een apart parcours uitgezet.

Het inschrijfgeld voor ‘Euver de Sjreef’ bedraagt tien euro. Dit bedrag wordt door de organisatie op de wedstrijddag omgezet in consumptiebonnen. Aanmelden kan tot 5 juni via het formulier op de website www.vvdetuinhagedisse.nl. Op de site is tevens het reglement te vinden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen