Memorial Day op 26 mei op Amerikaanse begraafplaats in Margraten

Memorial Day in Margraten. © Rob Oostwegel

De Amerikaanse begraafplaats in Margraten staat op zondag 26 mei weer in het teken van de Memorial Day. De dag begint met een ceremonie in de vorm van een kerkdienst om 10.00 uur.

Redactie

Bij de eucharistieviering worden alle mannen en vrouwen herdacht die hun leven voor de vrijheid opgaven en op de begraafplaats hun laatste rustplaats vonden. Ook wordt er stilgestaan bij de mensen die nu nog sneuvelen bij vredesmissies over de gehele wereld.

De dienst wordt muzikaal opgeluisterd door het gemengd koor Beesel onder leiding van tenor en tevens dirigent Ben Heijnen. Er zijn enkele duizenden zitplaatsen ter beschikking tijdens de eucharistieviering en eveneens tijdens de herdenkingsceremonie die plaatsvindt om 15.00 uur.

Herdenkingsbijeenkomst

Tijdens de herdenkingsceremonie zal Schout bij Nacht Brummelaar namens Koning Willem Alexander aanwezig zijn. De Verenigde Staten stuurt zijne Excellentie Ambassadeur Hoekstra. Ook zijn er diverse ander ambassadeurs en consuls afgevaardigd, alsmede diverse hoge officieren van de Amerikaanse en Nederlandse Strijdkrachten.

Theo Bovens, commissaris van de Koning in de provincie Limburg, en diverse burgemeesters uit onze provincie, waaronder Dieudonné Akkermans van Eijsden-Margraten en Annemarie Penn-te Strake van Maastricht zullen ook aanwezig zijn. Naast alle hoogwaardigheidsbekleders zijn ook aanwezig Audrey Rose Kight, de kleindochter van Generaal Majoor Maurice Rose, de hoogste in rang begraven militair in Margraten en Donna Marsh Peery, dochter van veteraan Don R. Marsh.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal