Tentoonstelling met als thema ‘sporen’ in Burgerhoes

Print
Tentoonstelling met als thema ‘sporen’ in Burgerhoes

Sporen-spaghetti. Afbeelding: ANP

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Kerkrade / Eygelshoven -

De Vrije Akademie presenteert in de expositie ‘Sporen’ werk van eigen cursisten én andere amateurkunstenaars uit de regio Parkstad. De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 1 juni om 14.00 uur in het Burgerhoes in Landgraaf door Natalie Savelsbergh, directeur bij de Vrije Akademie.

De tentoonstelling vindt plaats in de burgerzaal in het Burgerhoes, Sweelinckplein 1, van 29 mei tot 21 juni. Bezoekers kunnen kijken naar een dansact rondom het thema ‘sporen’. Tijdens de opening worden de drie prijswinnaars bekendgemaakt van de InBeeldprijs door cultuurwethouder Alex Schiffelers. Er zullen 67 werken te zien zijn met allerlei vormen en interpretaties van het thema sporen. Tevens kan het publiek stemmen en wordt de publiekswinnaar aan het einde van de expositie bekendgemaakt.

Deze tentoonstelling en wedstrijd wordt georganiseerd in het kader van de provinciale prijs voor de amateurkunst in Limburg met de titel ‘InBeeld’ en in samenwerking met het Huis voor de Kunsten. Er zijn schilderijen, tekeningen, grafiek en beelden in Landgraaf te zien. Een vakjury beoordeelt de werken op diverse criteria zoals originaliteit, zeggingskracht, techniek en verbeeldingskracht. De drie prijswinnaars mogen hun werk exposeren tijdens de provinciale expositie in het ECI in Roermond van 22 juni tot en met 21 juli.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen