Bevrijdingsfeest Vaals: veel muziek in de openlucht

Print
Bevrijdingsfeest Vaals: veel muziek in de openlucht

Vaals heeft veel muziek op het programma staan voor 75 jaar bevrijding. Afbeelding: De Limburger

Vaals / Vijlen / Lemiers / Camerig / Holset / Mamelis / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Het Von Clermontplein wordt het decor van het Vaalser feest ter ere van 75 jaar bevrijding. De gemeente wil zo veel mogelijk verenigingen betrekken bij het feest.

Vaals haakt aan bij het oratorium In het zicht van de vrijheid dat Jos Frusch maakt voor het bevrijdingsfeest in Valkenburg. In deze concertproductie staan de twee verzetshelden Sjeng Coenen en Joep Francotte centraal. De laatste kwam uit Vaals, dus is het voor burgemeester Reg van Loo vanzelfsprekend dat het concert ook in Vaals wordt opgevoerd. Dit gebeurt op het Von Clermontplein.

Parade

Op zondag is er een openluchtmis georganiseerd door Koninklijk Mannenkoor Cecilia 1837 Vaals in samenwerking met Koninklijke Harmonie St. Cecilia 1836 Vaals. Zij voeren de compositie The armed man van Carl Jenkins uit. Daarna is er een bevrijdingsfeest met optredens van onder meer dixieland jazzbands en een umbrella parade in jaren veertig sfeer.

Bevrijd

De festiviteiten vinden plaats in de Limburgse bevrijdingsmaand, in het weekend van 21 en 22 september. Officieel is Vaals pas op 19 oktober bevrijd, later dan de rest van de regio.