Feestweekend bij 75-jarig vv De Leeuw

Print
Feestweekend bij 75-jarig vv De Leeuw

90’s act T-Spoon komt naar Brunssum. Afbeelding: archieffoto

Brunssum -

Voetbalvereniging De Leeuw viert dit jaar het 75-jarig bestaan. De club werd in mei 1944 opgericht met als doel om mee te doen aan de competitie van de KNVB. Dit feit herdenkt de vereniging met een feestweekend op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei op het terrein aan de Olieslager 16 in Brunssum.

De club dankt haar naam aan de voormalige wijk ‘het Leeuwstuk’, tegenwoordig bekend als ‘het Ambacht’. De tijd dat de scheidsrechters bij de toss vroegen wie als eerste bergop wilde voetballen, omdat het eerste veld zo scheef liep, ligt al lang achter de club. Sportpark de Klingelsberg bestaat sinds 1980 uit twee grasvelden en heeft sinds 2009 een kunstgrasveld.

Het feestprogramma omvat op vrijdagavond een Limburgse avond met optredens van Marleen Rutten, Big Benny, Spik en Span, |Erwin en de dj’ van Carnaval-Radio. Zaterdag staat in het teken van de 90’s Party met namen zoals 2 Brothers on the 4th Floor, T-Spoon, Nakatomi, The Sunclub, Klubbheads vs DJ Boozy Woozy en Radio Rave. Ook is er een Fifa-toernooi en een recreatief 7-tegen-7 toernooi. Zondag wordt het feestweekend afgesloten met frühshoppen, een zeskamp en een voetbalclinic en een receptie. Optredens zijn er die dag van de Tiroler Teufel en Kölsch Platt.

Voor meer informatie en kaarten zie www.75jaardeleeuw.nl.