Lentewandeling met verschillende afstanden van wandelvereniging Voerendaal

Print
Lentewandeling met verschillende afstanden van wandelvereniging Voerendaal

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Wandelvereniging Voerendaal houdt zondag 2 juni een lentewandeling. De start en finish zijn bij trefcentrum Kunderhoes in Kunrade.

Er zijn verschillende afstanden te lopen tijdens de lentewandeling. Deelnemers kunnen kiezen uit 5, 9, 15 en 21 kilometer vanaf 7.30 uur. Deelname kost 2,50 euro, bondsleden krijgen 1 euro korting. Kinderen tot en met veertien jaar mogen gratis meewandelen onder begeleiding.

Op de afstanden van 5, 9, 15 of 21 kilometer brengen de wandelaars tijdens deze lentewandeling langs vele kastelen, kronkelende beekjes, boerderijen, veldwegen en vergezichten. Tussen 11.00 en 13.00 uur wordt er bij de pauzeplaats naast een hapje en een drankje, muziek verzorgd door singer songwriter Linde Grooters uit Klimmen. Op het einde van de route komen alle wandelaars vanzelf langs kasteel Cortenbach, waar op die dag tussen 11.00 en 17.00 uur het muziek-, zomer- en kunstfestival ‘Cortenbach, where music meets art’ plaatsvindt.

Op de 5 kilometer route kan de basisschooljeugd een fotoprijsvraag oplossen. Uit de goede oplossingen worden drie winnaars getrokken. Tevens ligt er voor de jeugd een medaille klaar bij de finish.