Urban & Nature deel 1: natuur en cultuur smelten samen in Odapark

Print
Urban & Nature deel 1: natuur en cultuur smelten samen in Odapark

Germaine Sijstermans Afbeelding: Urban & Nature

Venray / Blitterswijck / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum -

Het avontuurlijke project Urban & Nature start op 26 mei met een concert van de accordeonist Foppe Jacobi uit Valkenburg en klarinettist Germaine Sijstermans uit Heerlen. Het tweetal wandelt vanaf 14.00 uur musicerend door het beeldenbos in Odapark Venray. Daarbij laten ze zich inspireren door de internationale kunst.

Na deze performance voegen ze zich in het theehuis bij het combo Canto Perto. Op de wanden wordt een film geprojecteerd die een sfeerimpressie geeft van natuur en cultuur in het park. Daarna is er nog een muzikaal onderonsje met de bezoekers. Het programma duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Het optreden van het duo Jacobi en Sijstermans is de eerste in een serie van drie die in Odapark Venray plaatsvinden. De Stichting Limburg Geïmproviseerde Muziek (SLiM ) ondersteunt Urban & Nature. De drie concerten vormen de opmaat voor een Limburgs project Urban & Nature in Parkstad, Heerlen en Aken en een tournee langs andere locaties.

Urban & Nature is een initiatief van de Stichting Pro2, waarachter onder anderen Jo Dautzenberg schuilgaat, producer van origine en een bekende naam in het Limburgse jazzcircuit. Doel van Urban & Nature is een symbiose te realiseren tussen het ‘gemaakte’ en het ‘natuurlijke’, door samenvoeging van natuur met kunstvormen als beeldende kunst, (geïmproviseerde) muziek, film en fotografie.

De toegang bedraagt 7,50 euro.