Leerlingen Aan de Roer halen mooi geldbedrag op voor VR-brillen Laurentius Ziekenhuis

Print
Leerlingen Aan de Roer halen mooi geldbedrag op voor VR-brillen Laurentius Ziekenhuis

Den demonstratie van de VR-brillen tijdens de paasmarkt. Afbeelding: BS Aan de Roer

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Tijdens de jaarlijkse paasmarkt bij basisschool Aan de Roer in Roermond hebben leerlingen geld opgehaald voor een goed doel: Virtual Reality (VR-) brillen voor de kinderafdeling van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. De leerlingen wisten een bedrag van 3310 euro in te zamelen. Chris Ketelaars van de stichting Vrienden van Laurentius mocht de cheque in ontvangst nemen.

Op diverse creatieve manieren probeerden de kinderen tijdens de paasmarkt geld te verdienen. Er waren grabbeltonnen, zelfgemaakte hapjes, kunstwerken en een waarzegger. Vanuit de kinderafdeling van Laurentius waren twee medewerksters aanwezig om de VR-brillen te demonstreren aan de kinderen en hun ouders.

De stichting Vrienden van Laurentius heeft zich als taak gesteld geld in te zamelen dat nodig is voor de aanschaf van vijf VR-brillen inclusief toebehoren, zoals software en licenties. De kinderafdeling gaat de VR-brillen gebruiken om jonge patiëntjes goed voor te bereiden op een operatie of onderzoek zodat zij minder angstig of gespannen zijn op de dag zelf. De eerste VR-bril is inmiddels in gebruik genomen en ook de eerste films zijn beschikbaar. Via de bril kunnen kinderen een virtueel kijkje nemen op de operatiekamer in het Laurentius Ziekenhuis of ervaren hoe een MRI-onderzoek verloopt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen