Leerlingen basisscholen Horst en Melderslo op werkbezoek bij Wijnen Square Crops

Print
Leerlingen basisscholen Horst en Melderslo op werkbezoek bij Wijnen Square Crops

Afbeelding: Wijzijnkerngezond

Melderslo / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Tientallen leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de basisscholen uit Horst en Melderslo brachten de afgelopen weken in het kader van het project KERNgezond een bezoek aan het kweekbedrijf Wijnen Square Crops. Hier leerden de kinderen alles over de productie van paprika’s.

Verdeeld over drie dagdelen in april en mei gingen de kinderen de kas in om met eigen ogen te aanschouwen hoe paprika’s geteeld worden. Ze ontdekten dat de paprika’s beschermd worden door allerlei beestjes - de biologische bestrijdingsmiddelen die voor een zo hoog mogelijke kwaliteit ingezet worden.

Bij een rondleiding door de sorteerloods maakten vooral de zelfrijdende karretjes en de automatisering van verschillende processen indruk. Als maaltijd tussendoor maakten de kinderen hun eigen lekkernij: een paprika gevuld met zuivelspread, bieslook, bladselderij en minikomkommer uit eigen teelt. Als afsluiting was er nog een educatieve en sportieve spelactiviteit op het grasveld naast de kas.

KERNgezond Fris & Fruitig Horst is een lokaal initiatief van Sport-Company en wordt mede ondersteund door de gemeente Horst aan de Maas en de Provincie Limburg.