Na uitlekken celfoto’s: Frank Masmeijer naar andere gevangenis

Print
Na uitlekken celfoto’s: Frank Masmeijer naar andere gevangenis

Frank Masmijer vlak voordat hij naar België werd overgeplaatst. Afbeelding: AD/ADR

Frank Masmeijer zit niet langer in de door hem zo gehate gevangenis in Antwerpen. Na uitlekken van foto’s is hij overgeplaatst naar de gevangenis in Beveren, bevestigt zijn advocaat Kris Vincke.

Daar moet hij het nog even zien vol te houden, want het Belgische hof van beroep heeft de uitspraak in het hoger beroep van zijn cocaïnezaak opnieuw uitgesteld, nu tot 27 juni.

Komende donderdag zou het hof van beroep uitspraak doen in Masmeijers al jaren slepende gevecht met justitie vanwege zijn betrokkenheid bij de smokkel van 467 kilo cocaïne. Maar volgens Tom Hoorens van het hof van beroep wordt dat uitgesteld tot 27 juni omdat het uitwerken van het honderden pagina’s tellende vonnis veel tijd vergt. ,,Het moet gedegen gebeuren want de gedaagden kunnen natuurlijk nog in cassatie. Dus daarom moet alles kloppen.” Het vonnis gaat over meer drugsverdachten dan Masmeijer alleen.

Vreselijk

Voormalig televisiester Masmeijer werd in het najaar van 2017 in België veroordeeld tot acht jaar cel (waarvan hij nog een deel moet uitzitten) voor zijn deelname aan grootschalige cocaïnesmokkel via de Antwerpse haven. Masmeijer ging in beroep en mocht lange tijd in Nederland in vrijheid de behandeling van het beroep afwachten. Totdat hij in het najaar van vorig jaar alsnog werd aangehouden in Nederland en op verzoek van de Belgische justitie werd overgeleverd. Daar belandde Masmeijer in de door hem als ‘vreselijk’ beschreven gevangenis in Antwerpen.

Zolang er nog geen uitspraak is gedaan in hoger beroep, kan Masmeijer geen overplaatsing aanvragen naar een Nederlandse gevangenis. In november werd er opnieuw acht jaar tegen hem geëist.

Lees ook:Ouderwets gezellig dineren met Frank Masmeijer, toen het nog kon

Begin deze maand publiceerde weekblad Privé foto’s van Masmeijer in Antwerpen. Daaruit bleek dat hij wat meer privileges heeft dan de gemiddelde bajesklant. En dat hij ‘zelfs’ op de vrouwenvleugel mag komen. Advocaat Vincke weet niet de exacte reden van Masmeijers overplaatsing naar Beveren, maar ‘dat kan haast niet anders dan te maken hebben met het uitlekken van die foto’s’. Hoe het Masmeijer in Beveren bevalt, weet Vincke (nog) niet. ,,Het is een nieuwere gevangenis. Ik hoor er nooit klachten. Maar ik moet nog bij de heer Masmeijer op bezoek.”