Jonge graffitikunstenaars bij basisschool De Heihorst Heibloem

Print
Jonge graffitikunstenaars bij basisschool De Heihorst Heibloem

Er wordt druk gespoten tijdens het graffitiproject. Afbeelding: Har Haans

Heibloem -

Geen boeken, geen liniaal, geen rekenmachine maar een spuitbus met verf. Dat is het leermiddel dat kinderen van basisschool De Heihorst te Heibloem hanteren tijdens een groot graffitiproject dat donderdag van start ging.

Docent Jan Mennen, zelf kunstenaar, zou het liefst meedoen, maar hij heeft zijn energie nodig om alles in goede banen te leiden. Samen met kunstenaar Gart Smits. Laatstgenoemde is net terug uit Patras in Griekenland waar hij deelnam aan een groot graffiti- en streetart project op een torenhoog gebouwencomplex. Hip hop, graffiti en street art bepalen zijn leven. Zijn hart ligt bij de jeugd en na meer dan twintig jaar ervaring kan hij als geen ander tips en instructies geven aan de graffitikunstenaars in spé. „Voor de ontwikkeling van leerlingen is creativiteit ontzettend belangrijk”, aldus Smits, wat Jan Mennen bevestigd. De leerlingen van de hoogste groepen doen dan ook enthousiast mee aan het project. Tussendoor komen de leerlingen van de lagere klassen met hun juf de kunstwerken bewonderen.

Expositie

Als beloning worden de verschillende werken opgehangen bij de grote tentoonstelling ‘Kunst en Techniek in de oude orgelfabriek’. Speciaal voor deze expositie voorziet Gart Smits zelf een complete wand van een bedrijfshal met een nieuw graffitiwerk. De expositie opent zondag 16 juni om 14.00 uur en is daarna nog drie weekends te bezichtigen. Locatie is de voormalige orgelfabriek aan de Dorpsstraat 102 te Heythuysen. De toegang is gratis. Zie ook www.kunstencultuurleudal.nl