Zingende broer (71) van Mick Jagger treedt op in Sittard

Print
Zingende broer (71) van Mick Jagger treedt op in Sittard

Zanger-gitarist Chris Jagger, broer van, komt naar Sittard voor een exclusief optreden. Afbeelding: De Limburger

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Chris Jagger, de jongere broer van Rolling Stones-zanger Mick Jagger (75) en eveneens actief in de popbusiness, komt naar Sittard. De 71-jarige zanger-gitarist verzorgt volgend jaar, op zaterdag 15 februari, een optreden in poptempel Volt.

Volt-coördinator Bart Becx bevestigt het contract met Jagger, die zich in Sittard laat bijstaan door zijn vaste begeleiders. Hij spreekt van een ‘buitenkansje dat zich plots aandiende’. „We hebben al een overnachting voor hem en de band geregeld, dus na het concert is hij niet meteen verdwenen”, zegt Becx. Over de gage van Jagger wil hij niets kwijt. „In elk geval gaat het om een schappelijke prijs, dat moge duidelijk zijn.”

Slagschaduw

Hoewel Chris Jagger in de slagschaduw staat van zijn ‘grote’ broer, heeft hij ook zelf een veelzijdige carrière opgebouwd als singer-songwriter, acteur, kledingontwerper en journalist. Muzikaal staat hij te boek als een manusje-van-alles. Zo werkte hij samen met popgrootheden als Bob Dylan, Eric Clapton en David Gilmour, schreef hij mee aan Stones-albums en nam hij twee duetten op met zijn broer. Als zanger-gitarist bedient hij zich van een mix van stijlen: van rhythm & blues tot zydeco.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen