‘Ik ben pleite’: live ontslag op radio Maasland na drie jaar internethit

Print

Ontslag nemen in stijl A. Video: De Limburger

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Drie jaar nadat dj Luke Clerx live op zender zijn ontslag indient, zijn beelden van het bewuste moment ineens ‘hot’ op internet. „Dit is bijna fake news.”

„Stik erin. Ik ben pleite.” Het is 13 maart 2016 als presentator Luke Clerx deze gevleugelde woorden uitspreekt tijdens een live-uitzending van Radio Maasland, de lokale omroep in de kop van Noord-Limburg. Voordat hij de microfoon dichtdraait en wegbeent, haalt Clerx ongenadig hard uit naar zijn directeur Vince Beijersbergen. „Dit is een topstation, maar die vent aan het roer die spoort niet helemaal.”

Dumpert

De woorden leiden op dat moment niet tot veel reuring, vertelt directeur Beijersbergen. De dj was weg en werd vervangen. Het leven ging door. Tot afgelopen week het filmpje van Clerx’ laatste uitzending plotseling op de website Dumpert.nl werd gezet en Radio Maasland in één klap een internethit werd. Beijersbergen: „Ik weet niet waarom dat nu gebeurt. Je kunt het bijna fake news noemen.”

Prutser

Maar daar blijft het niet bij. Een dag na de bewuste uitzending in 2016 haalt collega Chris Smits in zijn dagelijkse ochtendshow genadeloos uit naar de opgestapte Clerx. Hij roept de ex-collega uit tot ‘prutser van de week’. „Ik hoop dat je nog veel mooie radiominuten kunt maken in een donker hol met drie luisteraars”, bijt hij Clerx toe. De opnames zijn destijds - net als al zijn uitzendingen - door Smits zelf op Facebook gezet. Dumpert heeft de beelden ontdekt en drie jaar na dato online gezet.

Digitale bagger

De lezers van Dumpert staan niet bekend om hun genuanceerde reacties. Dat blijkt ook nu weer. Maasland krijgt een heleboel digitale bagger over zich heen van lezers die Smits aanzien voor de directeur van het station.

Lees verder onder de video.

Reactie op het ontslag.

Beijersbergen heeft die uitzending destijds niet gehoord, maar schrikt nu van de reacties. „Het toont aan hoe makkelijk mensen allerlei aannames doen op social media.” Smits zelf kan zich ruim drie jaar na dato niets meer herinneren van de uitzending waarin hij zijn opgestapte collega afbrandt. „Ik roep zoveel op de radio.” Inmiddels heeft hij de beelden teruggekeken. „Ik sta nog steeds achter mijn woorden.”

Toch kan Smits met terugwerkende kracht zijn toenmalige collega niet helemaal ongelijk geven. Ook hij is inmiddels met onenigheid vertrokken bij Maasland. „Die directeur is gewoon een rare mediaman die niet met mensen om kan gaan. Maar ik heb mij op de zender niet over hem uitgelaten. Dat moet je ook niet doen.”

Clerx was vrijdag niet bereikbaar voor een reactie.