Fietsen en wandelen bij ‘Van Horne Bloem van Weert’

Print
Fietsen en wandelen bij ‘Van Horne Bloem van Weert’

Fiets of wandel mee met de ‘Van Horne Bloem van Weert’ Afbeelding: Philips van Horne

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Een groot fiets- en wandelfestijn onder de naam ‘Van Horne Bloem van Weert’, in samenwerking met de 40-jarige TWC Weert en AV Weert, is de laatste jubileumactiviteit van de 50-jarige Philips van Horne. Het evenement staat geheel in het teken van het jubileum-onderwijsproject in Malawi en vindt zondag 2 juni plaats vanaf het schoolterrein van de Philips van Horne aan de Herenstraat. Voor beide activiteiten is de school zowel start- als finishplaats. Er kan gekozen worden uit diverse afstanden.

De ‘Van Horne Bloem van Weert’ wandeltocht kent drie afstanden: 7,5, 11 en 15 km. De tocht leidt door diverse natuurgebieden. Inschrijven tussen 9.00 en 11.00 uur. Inschrijfgeld drie euro. Kinderen onder de 16 jaar gratis. Het gehele bedrag komt ten goede aan de Chipala school in Malawi. De ‘Van Horne Bloem van Weert’ fietstocht is voor de achtste keer uitgezet door de 40-jarige TWC Weert. Er zijn zeven routes, in en rond de regio Weert. Op de website www.twcweert.nl kan ook een GPX-bestand gedownload worden. De recreatieve fietser kan kiezen uit 35, 50, 75 of 90 km. Deze laatste variant is speciaal gemaakt in het kader van het ‘Van Horne Jaar 2018’ en volgt voor een groot gedeelte het ‘Van Horne Pad’. Er kan gestart worden tussen 9.00 en 12.00 uur. Inschrijfgeld vijf euro, kinderen onder de 16 jaar gratis. Wielrenners hebben de keuze uit 75, 100 en 135 km. Voor deze afstanden kan gestart worden tussen 8.30 en 12.00 uur. Inschrijfgeld vijf euro. Geheel vrijblijvend kan één euro extra geschonken worden aan het onderwijsproject van de Philips van Horne in Malawi. Onderweg zijn er voor zowel de wandelaars als fietsers diverse controle- en rustpunten waar gratis traktaties worden uitgedeeld.

Het plein voor de Philips van Horne school wordt speciaal voor de ‘Van Horne Bloem van Weert’ omgetoverd tot een horecaplein met een terras met zitjes, statafels en een bar. Op een podium wordt livemuziek ten gehore gebracht. Tevens is er een grote loterij ten behoeve van de Chipala school in Malawi. Deelnemers aan de ‘Van Horne Bloem van Weert’ kunnen tot 14.30 uur loten kopen à twee euro vijftig. Tot 22 mei worden door leerlingen van de Philips van Horne loten verkocht aan familieleden, vrienden en kennissen. De trekking van de loterij is zondag 2 juni om 15.00 uur. Er zijn meer dan 200 prijzen te winnen, waaronder een aantal hoofdprijzen zoals een driedaagse reis naar Londen, een volautomatische wasmachine, een schilderij van Mathilde Pil, diverse kaartjes voor Bospop 2019 en meer dan 60 cadeau-, planten-, diner- en kledingbonnen.

Uitgebreide informatie over de ‘Van Horne Bloem van Weert’ is hier te vinden.