Bosbrasserie In de Sluis heeft het ‘Beste Terras van Limburg’

Bosbrasserie In de Sluis in Well is uitgeroepen tot beste terras van Limburg 2019. Na telling van de stemmen van de lezers van deze krant en die van de vijf juryleden kwam de ‘Bosbrasserie’ als winnaar uit de bus.

Ray Simoen

Voorzitter van de jury en hoofdredacteur van De Limburger Roy op het Veld overhandigde René Boxman, de eigenaar van de ‘Bosbrasserie’, vrijdagmiddag de eerste prijs in de vorm van een plaquette.

Boxman is erg blij met de prijs van beste terras van Limburg. ,,Al drie jaar behoren we tot de 20 finalisten. Steeds zaten we dichtbij goud. Vorig jaar kregen we de eerste grote bekroning voor ons werk. Onze medewerkster Nadia Hoenselaar werd toen tot beste serveerster van Limburg uitgeroepen. En nu dus de eerste prijs voor ons terras, fenomenaal,” zegt de 62-jarige geboren Amsterdammer, die al zijn hele arbeidzame leven in de horeca actief is.

Lees ook: Patty van De Vief Heringe beste serveerster 2019

© Laurens Eggen

Sinds de opening in 2012 is Boxman eigenaar-exploitant van De Bosbrasserie In de Sluis. Daarvoor vervulde hij 15 jaar lang een zware managementfunctie bij de Kasteeltuinen in Arcen. Het succes van Bosbrasserie In de Sluis schrijft de winnaar toe aan ,,de vier P’s:”

,,De positie en ligging van de Bosbrasserie. In de oude sluis, die het Reindersmeer met het Leukermeer verbindt, een unieke plek in de prachtige natuur van Maasduinen. De P van personeel, we hebben erg veel enthousiaste medewerkers, die het toenemend aantal bezoekers snel en vriendelijk weet te helpen. De P van onze producten, die herkenbaar en betaalbaar voor iedereen zijn. En de P van presentatie. We zorgen er steeds voor dat het terras prima in orde is. Alle onze medewerkers worden bovendien geschoold in het gidsen en informeren van het publiek over het natuurmuseum dat we ook herbergen en over de omringende rijke natuur.”

Bekijk hier nog een keer alle finalisten van ‘Het Beste Terras 2019’

Woord van de hoofdredactie: het goede leven in Limburg

U heeft een abonnement op De Limburger in de eerste plaats om het Limburgse nieuws te volgen. We volgen Limburg op de voet, of het nu gemeentebesturen of de Provinciale Staten betreft, ondernemers of gewone burgers; De Limburger doet verslag van alle relevante ontwikkelingen.

Maar we brengen meer dan alleen het ‘harde nieuws’. De redactie van De Limburger laar u ook zien in wat voor mooie provincie u woont. Daarom besteden we veel aandacht aan ‘het goede leven’. Dit leef!-katern is er zelfs helemaal aan gewijd.

Ik weet niet hoe het bij u zit, maar als ik aan ‘het goede leven’ denk dat komt het woord ‘terras’ al snel bovendrijven.

Voor de derde keer hebben we voor u de beste terrassen van Limburg op een rij gezet. Conclusie: wij hebben fantastische terrassen in onze - niet voor niets Bourgondisch genoemde - provincie.

Hoe we uit die twintig topterrassen tot één winnaar zijn gekomen? Dat was een hele klus, want een deskundige jury van De Limburger heeft álle terrassen bezocht en zijn oordeel geveld. En dat oordeel weegt zwaar (75%). Maar ook de stem van het publiek hebben we laten doorklinken (25%).

Het beste terras In de Sluis in Well is een terechte winnaar, zo stelde ik vrijdag vast. De zon liet het weliswaar afweten, maar de koffie smaakte heerlijk en de serveersters glunderden van trots.

Hoofdredacteur Roy op het Veld van De Limburger

Eindklassementen:

1. Bosbrasserie In de Sluis, Well

2. Gasterij Koningswinkel, Valkenburg

3. Bernardushoeve, Voerendaal

4. Wandel & Fietscafé Peerkesbosch, Nederweert

5. De Vief Heringe, Sittard

6. Oetsjpanning de Meuleberg, Melick

7. Parkhoeve De Middelt, Kessel

8. Schuttershoeve, Weert

9. Nieuw Vosseven, Stramproy/ Maas21, Baarlo

10. Jagersrust, Velden

Regio top drie:

Noord:

1. Bosbrasserie In de Sluis, Well

2. Jagersrust, Velden

3. Maas 21, Baarlo

Midden:

1. Wandel & Fietscafé Peerkesbosch, Nederweert

2. Parkhoeve De Middelt, Kessel

3. Oetsjpanning de Meuleberg, Melick

Zuid:

1. Gasterij Koningswinkel, Valkenburg

2. Bernardushoeve, Voerendaal

3. De Vief Heringe, Sittard

Talent voor de toekomst:

De Belaeving,Helden

Abdij Rolduc, Kerkrade

Aanmoedigingsprijs:

De Werf, Venlo

De Pastorie, Roermond

Vorige winnaars:

2017: De Morgenstond, Griendtsveen

2018: Aon ’t Bat, Eijsden