Ten Hag klopt Van Bommel en Steijn in verkiezing

Print
Ten Hag klopt Van Bommel en Steijn in verkiezing

Erik ten Hag. Afbeelding: ANP

Na zijn zo succesvolle seizoen met Ajax kon er natuurlijk maar eentje de Rinus Michels Award winnen. Dat Erik ten Hag (Ajax) vrijdagmiddag in Zwolle werd gekozen tot trainer van het jaar, was dan ook voor niemand een verrassing.

Ook Mark van Bommel (PSV), John van den Brom (AZ), Adrie Koster (Willem II) en Maurice Steijn (VVV) waren genomineerd voor de prijs, die werd uitgereikt door Han Berger. Maar zelden zal de uitkomst van de verkiezing - een initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer - zo voorspelbaar zijn geweest als dit seizoen waarop Ten Hag zo zijn stempel drukte. Met vaak oogstrelend voetbal won Ajax de dubbel en maakte het indruk door de halve finales van de Champions League te halen.

,,Een eer, zeker ook door de naamgever”, sprak Ten Hag over zijn uitverkiezing. ,,Michels is de grondlegger van hoe er in Nederland wordt gevoetbald.”

Het was niet de enige award die Ajax vrijdag tijdens het Nederlands Trainerscongres in het stadion van PEC Zwolle in ontvangst mocht nemen. De Amsterdammers bleven PSV en Sparta voor en kregen ook de prijs voor de beste jeugdopleiding, een eer die bij de amateurs naar DVS ’33 uit Ermelo ging.

Marino Pusic werd uigeroepen tot de beste trainer van de eerste divisie. Hij won de verkiezing van de genomineerden Willy Boessen (FC Den Bosch), Henk Fraser (Sparta), Mike Snoei (Telstar) en Klaas Wels (TOP Oss). Ajax, PSV en Sparta zijn als beste jeugdopleiding genomineerd.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: