‘Ponomarev op poleposition bij Roda’

Print
‘Ponomarev op poleposition bij Roda’

Afbeelding: ANP

kerkrade / Eygelshoven -

Met een paar weken tot de deadline zijn er nog steeds meerdere partijen in de race om Roda JC over te nemen. De Russische investeerder Mikhail Ponomarev lijkt op poleposition te liggen, maar zekerheid is er nog niet.

De klokt tikt onverbiddelijk door in Kerkrade. Op 15 juni moet er een sluitende begroting klaarliggen op de KNVB-burelen in Zeist. Vóór die dag moet dus alles in kannen en kruiken zijn. Het geeft Roda nog maar een paar weken om een deal met een nieuwe investeerder te sluiten.

Geheimhouding

De Russische investeerder Mikhail Ponomarev lijkt nog altijd de beste papieren te hebben, zo weten ingewijden te melden. Ponomarev is nu nog de baas bij het Duitse KFC Uerdingen, maar heeft daar met een vertrek gedreigd. Het wachten is nu op het moment waarop de alle zaken officieel worden vastgelegd. Bij Roda JC hult iedereen zich ondertussen in stilzwijgen, al was het maar omdat er strikte geheimhouding afgesproken is met de potentiële overnamekandidaten.

Interesse

Naast de partijen die al gesprekken hebben gevoerd met eigenaar Frits Schrouff, zijn adviseur en leden van de G7, staan er ook nog eventuele investeerders aan de zijlijn. Zo zou er de laatste maanden interesse in een overname zijn getoond vanuit onder meer Luxemburg, Spanje, China en door een Amerikaanse partij. Wie de club daadwerkelijk in handen krijgt, bepaalt Frits Schrouff. De man die met zijn miljoenen Roda van de ondergang redde, eist een garantstelling voor het tekort van volgend seizoen en een fatsoenlijk investeringsplan voor de komende jaren. Wie aan die voorwaarden voldoet, mag zijn aandelen voor niets hebben. Als de KNVB een overname goedkeurt, heet dat. Maar dat zijn zorgen voor later.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: