Erepenning voor 400-jarige schutterij St. Laurentius in Spaubeek

Print
Erepenning voor 400-jarige schutterij St. Laurentius in Spaubeek

Afbeelding: Schutterij St. Laurentius

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

Schutterij Sint Laurentius uit Spaubeek ontving vrijdagavond een koninklijke erepenning uit handen van de burgemeester van Beek. De schutterij Sint Laurentius krijgt de penning omdat ze 400 jaar bestaat.

De onderscheiding werd aan de voorzitter van de schutterij, Guido Geerkens, uitgereikt tijdens de receptie van de feestavond van de schutterij. De koninklijke erepenning symboliseert het respect en de waardering die de koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. Burgemeester Christine van Basten-Boddin: „Tot op de dag van vandaag is schutterij Sint Laurentius een belangrijke schakel in de Spaubeekse gemeenschap. Ik ben dan ook bijzonder trots dat ik aan onze schutterij een ereteken mag uitreiken.”

Traditie

Schutterij Sint Laurentius is de enige schutterij die de gemeente Beek rijk is. De vereniging kan bogen op een lange luisterrijke traditie. De schutterij vertegenwoordigt de gemeente Beek op het Oud-Limburgs Schuttersfeest, het Zuid-Limburgs Federatiefeest en de bondsfeesten.

Lees ook: Marcherende kinderen door Spaubeekse straten

Daarnaast vervult St. Laurentius een belangrijke spilfunctie, niet alleen in de kern Spaubeek, maar ook voor de gemeente Beek. De schutterij heeft tevens een jachthoornkorps dat speelt in de hoogste divisie. Het afgelopen seizoen heeft het korps maar liefst drie maal lof der jury gekregen voor hun prestaties tijdens de schuttersfeesten.

Spaubeek - Kinderschuttersfeest 2019. Video: De Limburger