Yvon Jaspers stopt toch met omstreden schnabbel

Print
Yvon Jaspers stopt toch met omstreden schnabbel

Yvon Jaspers. Afbeelding: ANP

Na de nodige commotie stopt Boer Zoekt Vrouw-presentatrice Yvon Jaspers toch met haar samenwerking met veevoerbedrijf ForFarmers.

Volgens RTL Boulevard is er vrijdag een bericht onder het personeel verspreid waaruit blijkt dat Jaspers haar taken (voorlopig) naast zich neerlegt.

,,Yvon Jaspers heeft ons laten weten zich voorlopig alleen te zullen richten op haar tv-programma’s en daarom geen nieuwe activiteiten met ons op te zetten. ForFarmers onderhoudt goede contacten met Yvon en wenst haar veel succes met de nieuwe opnames van haar programma’s’’, luidt het bericht dat is te lezen op het Intranet van het bedrijf. Daarmee doelt ForFarmers op Jaspers’ shows Boer Zoekt Vrouw en Onze Boerderij, die dit najaar worden uitgezonden.

Lees ook:Hilversum kotst Yvon Jaspers uit

Het management van de presentatrice bevestigt de opzegging van de samenwerking en wijst de drukke agenda van Yvon als reden aan. ,,Als het om de negativiteit was gegaan, waren we al veel eerder gestopt. Het Commissariaat van de Media heeft Yvon vrijgesproken van enige schuld of vermenging, dus er is niks aan de hand. Twee programma’s presenteren is meer dan een fulltime dagtaak.’’

Geloofwaardigheid

Het Commissariaat van de Media stelde eerder een onderzoek in naar de programma’s Onze Boerderij en Boer Zoekt Vrouw van KRO-NCRV, gezien Jaspers’ freelance bijbaan bij ForFarmers. Vorige maand werd bepaald dat er geen sprake is van overtreding van de regels rondom (sluik)reclame, sponsoring en het dienstbaarheidsverbod. ,,Deze conclusie is getrokken na een uitvoerige analyse van onder meer de contracten en andere afspraken tussen de betrokken omroep, de producent, de presentatrice en het bedrijf ForFarmers’’, stelde het Commissariaat voor de Media.

Lees ook:Krokodillentranen versus echt verdriet bij ‘Pauw’

De commotie rond Yvons nevenfuncties leidde onder meer tot Kamervragen. Ook zei journalistenvakbond NVJ dat de schijn van belangenverstrengeling de geloofwaardigheid van de NPO op het spel zet. In Pauw reageerde ze later dat de ophef haar veel had gedaan. ,,Ik kon alleen maar huilen’’, zei ze. ,,Ik heb 25 jaar gewerkt voor vertrouwen, dan komt er een journalist (van dagblad Trouw, red.) die een verhaaltje verzint, en iedereen gelooft dat zomaar. Ik voelde mij zo alleen.’’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen