Winkans Duncan Laurence stijgt naar ongekende hoogte

Print
Winkans Duncan Laurence stijgt naar ongekende hoogte

Duncan Laurence. Afbeelding: ANP

Duncan Laurence blijft maar stijgen bij de bookmakers van het Eurovisie Songfestival.

De bookies schatten de kans dat de 25-jarige singer/songwriter het liedjesfestijn gaat winnen inmiddels in op 47 procent. Niet eerder kwam die voorspelling zo hoog uit.

Duncan plaatste zich donderdag, na een perfecte vertolking van zijn eigen nummer Arcade, moeiteloos voor de finale, die zaterdag wordt gehouden in de Expo Tel Aviv. Werd de zanger donderdagmiddag een winkans van 38 procent toegedicht, is dat nu bijna 10 procent hoger. Dat komt onder meer doordat hij vrijdag opnieuw een vlekkeloze repetitie neerzette. Volgens de laatste berichten werd Duncan beloond met een groot applaus en zongen Israëliërs uit volle borst met zijn nummer mee.

Groot gat

Het gat met de nummer 2 in de lijst van Eurovision World is groot. Zangeres Kate Miller-Heidke uit Australië noteert 12 procent, gevolgd door de Zweedse John Lundvik uit Zweden met 7 procent. Zwitserland (Luca Hänni met 6 procent) en Italië (Mahmood met 4 procent) sluiten de top 5 af.

Het is voor Australië de vijfde keer dat ze aan het Songfestival meedoen. Het gefladder van Miller-Heidke (ze hangt in de lucht aan een zwiepende polsstok) wordt voorlopig als de grootste rivaal van Duncan gezien.

Duncan Laurence is zaterdag als twaalfde aan de beurt. In totaal doen 26 landen mee.