Schrijver Herman Wouk (103) overleden

Print
Schrijver Herman Wouk (103) overleden

Herman Wouk in 2006. Afbeelding: AFP

De Amerikaanse schrijver Herman Wouk, bekend van de bestseller Muiterij op de Caine, is op 103-jarige leeftijd overleden. Volgens zijn literaire agent is de auteur in Palm Springs in zijn slaap gestorven.

Wouk, geboren in New York, was een kind van Russisch-Joodse immigranten. Hij groeide op in de New Yorkse wijk The Bronx. Hij diende in de Tweede Wereldoorlog bij de marine in de Grote Oceaan op een mijnenveger.

Zijn oorlogservaringen waren de bron voor zijn derde roman The Caine Mutiny uit 1951, die miljoenen keren werd verkocht. De bestseller vond zijn weg naar de theaters van Broadway met Henry Fonda in de hoofdrol en werd verfilmd met Humphrey Bogart als de paranoïde en incompetente kapitein Queeg. Van zijn latere boeken Winds of War (Wereldbrand) en War and Remembrance (Een tijd van oorlog) werden miniseries voor televisie gemaakt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen