Maatschappelijk betrokken

Voetballers brengen dorp in beweging door Special Sports

Print
Voetballers brengen dorp in beweging door Special Sports

Voetbalvereniging Montagnards zet vrijdag de poort van De Venhorst open voor Special Sports Afbeelding: Jos Gröniger

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

In het kader van de vermaatschappelijking zou sportpark De Venhorst ontwikkeld kunnen worden als ontmoetingsplaats en multifunctioneel sportcomplex voor Bergenaren. Het bestuur van voetbalvereniging Montagnards heeft een plan gelanceerd om mensen met een beperking te laten sporten op en rond het sportpark aan De Flammert. Vrijdagmiddag vindt de eerste van vijf proefsessies plaats. Tijdens de aftrapbijeenkomst van Special Sports wordt er gevoetbald.

Het project is een initiatief van voetbalvereniging Montagnards. ,,We hebben enkele jaren geleden in ons beleid opgenomen dat we als vereniging maatschappelijk actief willen zijn”, vertelt voorzitter Bart van Roosmalen. Daarnaast streeft de club naar een frequenter gebruik van het sportpark. Op De Venhorst wordt nu ook jeu de boules gespeeld. ,,Maar er is meer ruimte en tijd vrij”, zegt Van Roosmalen, ,,Daarbij komt dat in Bergen een relatief beperkt sportaanbod is voor mensen met een beperking.” De vereniging heeft daarom een aantal partners in de arm genomen om het door Michelle van de Hoogen geleide project vorm te geven. ,,We werken samen met stichting Bergen Beweegt, Buitengewoon Goed Werk, De Cocon uit Afferden, De Pioenroos en zorginstelling Dichterbij”, zegt de preses. Samen willen deze partijen het sporten voor mensen met een beperking promoten, zonder bestaande aanbieders in de wielen te rijden. ,,We willen geen concurrent worden van sportverenigingen en -scholen.” De reacties op het initiatief zijn positief. ,,De mensen zijn enthousiast, en dat geldt ook voor de samenwerkingspartners. En we zijn erin geslaagd gekwalificeerde instructeurs en begeleiders te strikken voor de eerste vijf lessen”, zegt de Bergense voorzitter. Special Sports begint vrijdag met voetbal. Op het programma staan activiteiten zoals bootcamp (31 mei), darten en jeu de boules (14 juni), voetbal (21 juni) en wandelen (28 juni). De gratis lessen beginnen steeds om 16.30 uur. De deelnemers worden verzocht om 16.10 uur aanwezig te zijn, en sportkleding en -schoenen mee te brengen. Een begeleider per afvaardiging van een zorgorganisatie is gewenst. Na vijf gratis proeflessen wordt het project geëvalueerd. ,,We willen draagvlak creëren, en van Special Sports een blijvertje maken”, besluit Van Roosmalen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen