Vertoning film ‘Saving private Ryan’ opent Bondsschuttersfeest

Print
Vertoning film ‘Saving private Ryan’ opent Bondsschuttersfeest

Re-enactment brengt WOII weer tot leven. Afbeelding: Johannes Timmermans Fotografie

Sint Geertruid -

In het eerste weekend van juni houdt schutterij Sint Joseph uit Sint Geertruid het 252e Bondsschuttersfeest van de RKZLSB. Het thema van het feest dat op vrijdag 31 mei 0m 19.30 uur begint met de vertoning van de film ‘Saving private Ryan’ is ‘75 jaar Liberation Eijsden-Margraten’.

Saving private Ryan is een epos over de ontberingen van de Tweede Wereldoorlog. Na afloop is er gelegenheid om de vrijheid te vieren. Deze avond is voor iedereen vrij toegankelijk. Hoogtepunt van dit weekend is het optreden van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, op zaterdag 1 juni om 20.00 uur. Dit keer is gekozen voor een Liberation anjerconcert met een gastoptreden van Suzan Seegers. Speciaal voor dit concert zijn alle veteranen uit de gemeente uitgenodigd. De afterparty wordt verzorgd door De 2-Belsje. Kaarten voor dit concert zijn te bestellen bij Plus Supermarkt Eijsden, Slagerij Pinckaers Sint Geertruid en Restaurant Talentino Margraten. Kaarten kosten 16 euro in de voorverkoop en 19 euro aan de dagkassa.

Zondag 2 juni staat het schuttersfeest op het programma, met vanaf 12.00 uur de presentatie van 16 schutterijen van de RKZLSB en een aantal gastverenigingen. Om 14.30 uur is de officiële opening met aansluitend de optocht door Sint Geertruid met het defilé aan de Langsteeg. Na de optocht vinden de diverse activiteiten plaats zoals het uittreden van konings- en keizersparen. Verder is er muziek, exercitie en het schieten op de bölkes. Muziek wordt deze dag verzorgd door Toutes Direction en dj Robin Eygelshoven.

Het hele weekend wordt de entourage verzorgd door de re-enactmentgroep Red Horse uit Gronsveld, die met hun kampement, authentieke voertuigen en originele uitmonstering de omstandigheden van WO-II nabootsen. Feestlocatie is de Langsteeg. Parkeren is op de locatie mogelijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen