Duncan Laurence: ‘Ik heb er ontzettend veel zin in’

Print
Duncan Laurence: ‘Ik heb er ontzettend veel zin in’

Afbeelding: EPA

Duncan Laurence gaat er alles aan doen om voor Nederland historie te schrijven. „Het is spannend natuurlijk, maar ik heb er ontzettend veel zin in”, zei de topfavoriet voor de songfestivalwinst zaterdagochtend bij het verlaten van zijn hotel.

De zanger liet ook weten nog geen zenuwen te hebben. „Of ik nerveus ben? Nee, valt mee eigenlijk. Weer gewoon niet, eigenlijk. Ik weet ook niet hoe ik het doe, maar het gaat goed allemaal.” De spannendste dag van zijn leven is het dan ook zeker niet, aldus Laurence. „Nee hoor, dat was toen mijn broertjes werden geboren. Dat vond ik veel spannender.”

Lees ook:Collectief klagen over Songfestival, maar apetrots op Duncan

Het helpt volgens hem ook dat het podium nu al helemaal vertrouwd aanvoelt, nu hij er al zo vaak heeft gezongen. „Dat voelt heel fijn, want hoe vaker je het doet hoe meer relaxed je wordt.”

Repeteren

Laurence krijgt zaterdagmiddag nog een keer de tijd om zijn act de repeteren in de laatste doorloop voor de finale. Zaterdagavond is het moment van de waarheid, als hij even na 22.00 uur Nederlandse tijd het podium op moet.

De zanger laat het allemaal op zich afkomen en probeert ondertussen geen gekke dingen te doen. „Ik ga gewoon lekker inzingen en blijf normaal doen met mijn stem, niet te veel schreeuwen en krijsen. Dan komt het vast goed.”