Zandvoort geniet van ‘hun held’ bij voorproefje op Nederlandse GP

Print
Zandvoort geniet van ‘hun held’ bij voorproefje op Nederlandse GP

Max Verstappen schiet voorbij de fans op het circuit van Zandvoort tijdens de Jumbo Racedagen. Afbeelding: EPA

Op Zandvoort gilt dit weekeinde niet alleen de V8-motor van Max Verstappen, maar ook volwassen mannen en vrouwen kirren van geluk. De Jumbo Racedagen geven de Nederlandse Formule 1-fans alvast een voorproefje op wat er volgend jaar tijdens de Nederlandse Grand Prix verwacht kan worden.

Hoewel de duinen vol zaten, bleven de verwachte files uit. Al om zeven uur in de ochtend kwamen de eerste fans aan bij het circuit om zo de beste plekken in de duinen te vinden. Met onder meer Tom Coronel in de World Touring Car Cup, maar ook superkarts als opwarmer voor de hoofdact: de rondes van Verstappen en Pierre Gasly in de RB8-wagen.

Kippenvel

Op het moment dat de Red Bulls de pitstraat uitreden, daalde het gejuich en applaus neer uit de duinen. Dit is precies waarvoor de tienduizenden fans naar Noord-Holland zijn afgereisd. Het geraas van de motoren zorgde bij menig fan voor kippenvel en wakkerde bij de allerjongste fans nog meer het Formule 1-virus aan dat door het land raast sinds Verstappen zijn debuut maakte in de F1.

Lees ook: Ricciardo: Zandvoort is geweldig om te rijden, maar race wordt een optocht

Voor Gasly was zijn optreden in de Red Bull van korte duur. De Fransman kent vooralsnog een ongelukkig seizoen bij Red Bull en ook tijdens deze promotierondjes in Zandvoort werd hij achtervolgd door pech. De wagen van Gasly kampte met een kapotte versnellingsbak, waardoor hij gedwongen werd de tweede demonstratie aan zich voorbij te laten gaan.

Massale belangstelling

De vele fans op het circuit kon het niet heel veel deren, hun held, Max Verstappen, reed namelijk wel. Hoe Verstappen de massale belangstelling vond, was de vraag van Olav Mol aan Verstappen. ,,Dit is heel mooi om te zien. Ik zie heel veel mensen”, antwoordde de coureur, die gelijk op het nodige applaus kon rekenen. Verstappen kon vooral genieten van de V8-motor, die ‘helaas’ niet meer in de Formule 1 te horen is. ,,Maar we zijn volgend jaar met genoeg auto’s, dus met het geluid moet het goedkomen.”

Lees ook: Formule 1 vanaf 2020 definitief in Zandvoort