Dringen voor een ritje met een tank in Overloon

Print
Dringen voor een ritje met een tank in Overloon

Rondscheuren bij het Oorlogsmuseum in Overloon op Duits oorlogsmaterieel. Afbeelding: Lé Giesen

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

OVERLOON - In het Oorlogsmuseum in Overloon is het vandaag en morgen dringen voor een ritje in een Duitse tank, een andere legerwagen of een motor. Het jaarlijkse evenement Militracks wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden en trekt veel publiek.

Rond 13.00 uur hadden al bijna 9.000 mensen de poort van het museum gepasseerd. Onder hen de 9-jarige Warre Huizinga uit Apeldoorn, die samen met zijn vader William al voor de derde keer op bezoek is in Overloon.

Speelgoedtank

,,Ik vind het super leuk om naar de tanks te kijken. Ik wil straks zeker ook een ritje maken. En daarna wil ik kijken of ik nog een speelgoedtank kan kopen. Die verzamel ik. Van mijn vader heb ik ook een op afstand bestuurbare tank gekregen”, vertelt Warre. Uit welke periode de voertuigen die voorbijrijden precies komen weet hij niet. Wel dat ze uit de Tweede Wereldoorlog komen. Dat heeft hij net met geschiedenisles gehad.

Zeldzaam

Vader William benadrukt hoe bijzonder de voorbijrazende machines zijn. ,,Zeker dat Duitse spul is heel zeldzaam. Dat je ze hier rijdend in actie ziet en zelfs mee kunt rijden is echt uniek.”

Het evenement in Overloon duurt nog het hele weekend. Vorig jaar bezochten 15.000 mensen Militracks.