Tourtocht scootmobielen in Maasgouw

Print
Tourtocht scootmobielen in Maasgouw

Deelnemers van de toertocht vorig jaar. Afbeelding: GPM

Maasbracht / Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Thorn / Wessem / Linne -

Gehandicapten Platform Maasgouw (GPM) houdt voor het dertiende jaar twee tochten voor scootmobielen en elektrische rolstoelen door de gemeente Maasgouw en omgeving. De eerste tocht is zaterdag 25 mei.

De eerste tourtocht van dit jaar wordt opgedragen aan Jo Cuijpers, die verleden jaar door een noodlottig ongeval om het leven kwam. Hij was sinds 1993 voor het Gehandicapten Platform actief, waarvan de laatste twaalf jaar als voorzitter.

Tijdens de tourtocht zal er ruim de tijd zijn om ervaringen uit te wisselen en kennis te maken met mederijders. Ook is er wederom de mogelijkheid om vertegenwoordigers van het bestuur vragen te stellen over bijvoorbeeld voorzieningen via de Wmo. De tourtocht wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd zoals de vrijwillige politie, de EHBO, de dames van thuiszorgorganisatie Buurtzorg Maasgouw e.o. en de begeleiders. Ook rijdt de bezemwagen mee voor eventuele ongevallen.

De start is om 13.30 uur vanaf het Kerkplein in Maasbracht. De organisatie roept de deelnemers op erop te letten dat de accu opgeladen is. Aanmelden bij Erik Verhees (coördinator, Linne 461724), Jos Boderie (Maasbracht 463284) of Piet van Gassel (Maasbracht 463130).