Grote opkomst bij afscheid vermoorde studente Julie

Print
Grote opkomst bij afscheid vermoorde studente Julie

Afbeelding: AD/Jan Aelberts

In een kerk in het Belgische Schilde is zaterdag afscheidsdienst gehouden voor Julie Van Espen, de 23-jarige studente die onlangs werd vermoord. Volgens een schatting van de politie volgden ongeveer 1600 mensen de uitvaartplechtigheid buiten op het plein bij de kerk.

In de kerk zelf waren z’n zevenhonderd familieleden, vrienden en kennissen van de studente. De aanwezigen luisterden naar getuigenissen van de ouders, broer, zus, en vriend van Julie.

Journalisten, cameramensen en fotografen waren niet welkom in de kerk. De familie had ook politici gevraagd niet naar de plechtigheid te komen.

Lees ook: Emotioneel afscheid van vermoorde studente Julie (23): ‘Rust zacht, ons zonnestraaltje’

De studente verdween op zaterdag 4 mei toen ze met de fiets op weg was naar vriendinnen in Antwerpen. Haar lichaam werd twee dagen later teruggevonden in het Albertkanaal. De 39-jarige Steve B. bekende bij de onderzoeksrechter dat hij Julie heeft vermoord.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen