Koninklijke onderscheiding voor Hulsbergse vrijwilliger scouting Bekkerveld

Print
Koninklijke onderscheiding voor Hulsbergse vrijwilliger scouting Bekkerveld

Afbeelding: Luc Lodder

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Heerlen / Hoensbroek -

Marc Goderie (59) uit Hulsberg is zaterdagavond benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij wordt geëerd voor zijn grote verdiensten voor Scouting Bekkerveld in Heerlen.

Goderie werd onderscheiden tijdens de feestavond van Scouting Bekkerveld die 75 jaar bestaat. Goderie werd in 1976 leider van de Welpen en in 1981 van de Rowans.

Organisator

Hij organiseerde voor hen vele activiteiten en kampen. Onder zijn begeleiding gingen de jongens en meiden van de Rowans samen verder als de Explorers. In 1985 werd Goderie benoemd tot groepsvoorzitter vanwege zijn bekwaamheid als bruggenbouwer. Die functie vervulde hij tot 1996. Sinds 1989 is hij tevens voorzitter van de beheerstichting, die het gebouw, terrein en de materialen beheert en onderhoudt.

Ook is hij al tien jaar bemiddelaar bij de Regioraad Scouting Parkstad en Carboonland. Hij ondersteunt de aangesloten scoutinggroepen bij problemen of fusietrajecten.