Onthulling infobord Maaseikerweg Weert

Print
Onthulling infobord Maaseikerweg Weert

Het bord (rechts op de foto) verklaart de zichtbare sporen in de weg. Afbeelding: Gemeente Weert

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Wethouder Tessa Geelen (toerisme) onthult donderdag 23 mei een bord met informatie over de aspergeversperring aan de Maaseikerweg in Weert.

De aspergeversperring is een overblijfsel uit de Tweede Wereldoorlog en maakte deel uit van een verdedigingslinie. Destijds werden naar voren gerichte staken stevig in de grond verankerd om voor tanks en ander voertuigen de doorgang te blokkeren.

Bij de werkzaamheden aan de rotonde Maaseikerweg – St. Maartenslaan eind vorig jaar is de aandacht gevestigd op sporen in het wegdek. Stichting Menno van Coehoorn, die zich inzet voor behoud van verdedigingswerken, vreesde dat deze sporen beschadigd waren geraakt. Dat bleek niet het geval. Om duidelijk te maken wat voorbijgangers nu eigenlijk zien in het wegdek is een informatiebord geplaatst. Op het bord staan een historische foto en een verklarende tekst. Extra informatie op de website www.weertinkaart.nl is bereikbaar via de QR-code.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen