Expositie ‘Daar komen de schutters’

Print
Expositie ‘Daar komen de schutters’

Ter illustratie. Afbeelding: Archief De Limburger/Ermindo Armino

Horst -

‘Daar komen de schutters’ is de titel van de nieuwe wisselexpositie in Openluchtmuseum de Locht.

De expositie is het resultaat van samenwerking tussen Schutterij Sint Sebastianus uit Sevenum en Museum de Locht en maakt deel uit van de viering van het 800-jarig bestaan van Horst. Dit jaar staat de schutterij uit Sevenum extra in de belangstelling. Als winnaar van het Oud Limburgs Schuttersfeest 2018 mag Sint Sebastianus het OLS 2019 organiseren.

De tentoonstelling in de Locht bestaat uit twee delen. Het eerste deel geeft informatie over de geschiedenis van de schutterij in Nederland in het algemeen en de geschiedenis van de 428 jaar oude schutterij Sint Sebastianus in het bijzonder. Informatie wordt gegeven over de verschillende taken binnen de schutterij zoals b.v. de zorg voor het koningszilver en het maken van de kogels waarmee geschoten wordt. Het tweede deel van de expositie is een tableau gebaseerd op de schutters die deelnemen aan een wedstrijd. De poppen zijn gekleed in originele kleding van schutterij Sint Sebastianus door de jaren heen.

De tentoonstelling loopt tot 15 juli 2019.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen