NPO, AVROTROS en NOS gaan samen Songfestival organiseren

Print
NPO, AVROTROS en NOS gaan samen Songfestival organiseren

Presentatoren voor AVROTROS: Cornald Maas en Jan Smit. Afbeelding: AD/ANP

NPO, AVROTROS en NOS slaan de handen ineen voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival 2020, zo maken ze zondag bekend. Duncan Laurence zong zich zaterdagavond in Tel Aviv naar de winst, wat betekent dat de 65e editie van het songfestival volgend jaar in Nederland plaatsvindt.

Het Eurovisiesongfestival 2020 moet ‘een visitekaartje worden van Nederlandse creativiteit en media-innovatie’, stellen de drie partijen. NPO, AVROTROS en NOS pakken de organisatie ‘namens de gehele publieke omroep, ieder vanuit zijn eigen rol’ gezamenlijk op.

Op de kaart zetten

,,Het festival is één van de grootste internationale evenementen en biedt geweldige kansen om Nederland wereldwijd op de kaart te zetten”, aldus NPO, AVROTROS en NOS. ,,Daarnaast pas het uitstekend bij de verbindende rol die de publieke omroep in de samenleving wil spelen, omdat het evenement een groot bereik heeft bij diverse doelgroepen van jong tot oud.”

De komende weken wordt achter de schermen ‘hard gewerkt’ om de plannen vorm te geven en een projectorganisatie neer te zetten. Songfestivalbaas Jon Ola Sand liet zaterdagavond vlak na de winst van Duncan al weten ‘binnenkort’ naar Nederland te komen om de volgende editie van het festival voor te bereiden. De baas van de European Broadcasting Union (EBU) overhandigde AVROTROS direct de eerste papieren en informatie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen