Grote politieactie vlak over Belgische grens

Print
Grote politieactie vlak over Belgische grens

Foto ter illustratie. Afbeelding: Ermindo Armino

De politie in het Belgische Voeren heeft zaterdagnacht bij een grote politiecontrole 47 personen een bekeuring gegeven wegens drugsbezit.

De grote politiecontrole vond net over de grens plaats. Het Belgisch dorpje ligt zo’n tien kilometer van Maastricht.

De lokale politie van Voeren, een korps van 20 agenten, organiseerde de internationale Etoile XL-actie. Ze kregen daarbij hulp van de federale politie, douaniers, belastingdiensten, inspectiediensten uit de omliggende zones en zelfs van agenten uit Nederland en Luxemburg. In totaal werden liefst 142 mensen ingezet.

Criminaliteit bestrijden

Tijdens de actie zijn de grote middelen boven gehaald: ANPR-camera’s, voertuigscanners, betaalterminals, drugshonden en zelfs een helikopter van de federale politie. De focus lag niet alleen op het drugstoerisme in de grensstreek, maar ook op verkeersovertredingen en inbreuken op de wapenwetgeving.

,,Doel van de actie was om zowel preventief als repressief de criminaliteit te bestreden, samenwerkingen tussen diverse diensten op punt te zetten en allerhande technologieën uit te testen”, zegt politiecommissaris Alain Stas.

Naast de bekeuringen voor drugsbezit kregen 136 chauffeurs een boete omdat ze te hard reden. Ook werden drie personen gepakt wegens wapenbezit.