Universiteit

’s Nachts studeren voor je tentamens: in Maastricht kan het

Print
’s Nachts studeren voor je tentamens: in Maastricht kan het

Studenten bereiden zich in de universiteitsbibliotheek voor op tentamens. Afbeelding: Rob Oostwegel

Maastricht / Itteren -

De Maastrichtse universiteitsbibliotheek heeft voor de komende weken studieruimtes gereserveerd in The Student Hotel waar studenten zich 24 uur per etmaal kunnen voorbereiden op hun tentamens.

In het restaurant Commons en de lobby van The Student Hotel aan de Boschstraat zijn tot 13 juni zeventig werkplekken beschikbaar waar studenten dag en nacht terechtkunnen. Het gaat om een experiment. De universiteitsbibliotheek wilde tijdens de vorige tentamenperiode in het najaar al een proef doen met nachtelijke openstelling in de hoofdvestiging aan de Nieuwenhofstraat, maar dit experiment werd afgeblazen na protesten van omwonenden, die vreesden voor geluidsoverlast.

De Universiteit Maastricht wil studenten optimaal faciliteren, de studieplekken in de bibliotheek zijn zeer gewild. De universiteitsbibliotheek handhaaft tijdens de tentamenperiode de reguliere openingstijden, tot middernacht. Voor de extra nachtopenstelling - XXL Weeks genoemd - is met name gezocht naar een plek die veilig is. De universiteitsbibliotheek in Randwyck was daarom geen optie. De studieplekken bij The Student Hotel zijn alleen toegankelijk met een toegangspas van de universiteit.