Musicalster afgevoerd met ambulance na zware crash op Zandvoort

Print
Musicalster afgevoerd met ambulance na zware crash op Zandvoort

Afbeelding: ANP

Zangeres en musicalster Romy Monteiro is zondag zwaar gecrasht op het circuit van Zandvoort. Daar zijn de Jumbo Racedagen aan de gang.

Monteiro deed mee aan de Ladies GT Race. Ze werd per ambulance afgevoerd, maar maakt het volgens haar moeder goed.

Op beelden van het ongeval is te zien hoe twee auto’s elkaar raken bij het ingaan van de bocht. De wagens schuiven van de baan af en raken hard de vangrail, waarbij één van de twee zelfs over de kop slaat.

Een woordvoerster van Jumbo laat weten dat Monteiro “continue bij kennis is geweest en dat het standaard-procedure is, dat zij ter controle naar het ziekenhuis is gebracht. We nemen altijd het zekere voor het onzekere.” Niet lang na het ongeluk liet haar moeder, Antje Monteiro, op Twitter weten dat haar dochter in orde is. ‘Net Romy gesproken en goddank alles oké!’

Lees ook: Video: Max Verstappen warmt tienduizenden fans op voor Nederlandse Grand Prix

De Telegraaf schrijft dat Monteiro in haar auto moest blijven zitten tot de ambulance arriveerde. Ziekenbroeders waren vervolgens bijna een kwartier bezig haar te stabiliseren, voordat zij op een plank de ambulance in kon worden getild en worden afgevoerd, schrijft de krant. Volgens omstanders klaagde zij over pijn in haar nek.

Tijdens de racedagen kreeg vrijdag ook Sandra Schuurhof een ongeval op het circuit. Zij maakte een oefenrondje toen het mis ging. Met hoge snelheid vloog ze uit de bocht en reed ze de auto total loss. De Hart van Nederland-presentatrice is flink geschrokken, maar maakt het verder goed.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen