Heerlense woning terecht gesloten na vondst drugs en wapens

Print
Heerlense woning terecht gesloten na vondst drugs en wapens

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Heerlen / Hoensbroek -

Een woning in Heerlen is terecht gesloten nadat er drugs en wapens zijn gevonden. Dat heeft de Raad van State (RvS) deze maand in hoger beroep bepaald.

Op 9 januari 2017 trad de politie de woning binnen na een melding van geluidsoverlast. Er werden een ploertendoder, een vouwmes, 29 gram amfetamine en 156 gram hennep aangetroffen. Voor toenmalig burgemeester Ralf Krewinkel was dit reden om de woning voor een jaar te sluiten.

Beroep

Tegen dit besluit werd beroep aangetekend bij de rechtbank, die de gemeente Heerlen in het gelijk stelde. De RvS bevestigt dat vonnis. De huurder betoogde dat de gevonden drugs niet voor de handel bestemd waren. Ook blijkt uit informatie van de politie niet dat de woning werd gebruikt voor drugshandel of daarmee gepaard gaande overlast veroorzaakte.

De RvS gaat daar niet in mee. ‘Gelet op hetgeen in de woning is aangetroffen, mocht immers worden aangenomen dat de woning een rol vervulde binnen de keten van drugshandel’, staat in het vonnis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen