Duncan Laurence terug op Nederlandse bodem

Print
Duncan Laurence terug op Nederlandse bodem

Afbeelding: ANP

Songfestivalwinnaar Duncan Laurence is zondagmiddag geland op Schiphol. Een paar uur eerder was hij vertrokken uit Tel Aviv, de stad die dit jaar gastheer was van het muziekspektakel.

De 25-jarige singer-songwriter uit Hellevoetsluis sleepte namens Nederland voor het eerst in 44 jaar de felbegeerde titel binnen met het nummer Arcade.

Lees ook: Duncans oma Korrie wacht op Schiphol: ‘Ik wil hem even knuffelen’

Duncan en zijn team wordt in aankomsthal 4 op Schiphol opgewacht door tientallen fans. De winnaar van het Eurovisiesongfestival landde rond 16.45 uur op de luchthaven.

Bij de schuifdeuren hangen rood-wit-blauwe ballonnen en er staat een bord met de aankondiging dat de zanger hier straks naar buiten komt. Mensen hebben Nederlandse vlaggen bij zich met daarop onder meer #teamduncan. Ook hebben sommigen zich uitgedost in oranje shirts of met rood-wit-blauwe bloemenkransen of hoedjes.

Het duurt naar verwachting nog wel even voordat de artiest zijn opwachting maakt. Hij geeft eerst een persconferentie.

Aandacht

In Nederland is volop aandacht voor de prestatie van Duncan Laurence. Zo staat het tv-programma Pauw zondagavond in het teken van het songfestival. Niet alleen Duncan zit aan tafel, ook zijn hele team, met onder meer Ilse DeLange, komt mee. Ook Hart van Nederland, Shownieuws en RTL Boulevard staan stil bij de Nederlandse winst bij de zangcompetitie.

De gemeente Hellevoetsluis gaat Duncan huldigen, al is nog niet bekend wanneer en hoe.

Duncan schrijft geschiedenis en wint Eurovisie Songfestival. Video: De Limburger