vierde klasse e

RKSVO wint, maar zet nog geen kroon op prachtig voetbalseizoen

Print
RKSVO wint, maar zet nog geen kroon op prachtig voetbalseizoen

Daan Janssen van RKSVO levert een schot op doel af. Afbeelding: jeroen kuit

Ospel / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Volgende week moet het gebeuren voor RKSVO, dan kunnen ze kroon op hun prachtseizoen zetten. Deze week wonnen ze kinderlijk eenvoudig met 0-5 bij DESM.

De champagne ligt al koud in Ospel, maar zal nog een weekje in de koelkast moeten blijven. Er had deze week wellicht al gefeest kunnen worden. Zelf won RKSVO met 0-5 bij DESM. Maar concurrent SV Ondo won ook, waardoor het verschil twee punten blijft.

Iedereen in Ospel kijkt dus uit naar volgende week. Op het eigen veld kampioen worden tegen RKMSV.

Gespannen koppies

Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen DESM waren er toch wat gespannen koppies bij de bezoekers waar te nemen. Ook trainer Jeroen van de Kerkhof, die als speler al een paar keer is ingevallen, had zijn voetbalkloffie nog niet.

Hij voelde gezonde spanning. „Dat hoort erbij, maar we moeten gewoon lekker voetballen. We hebben na de winterstop twaalf overwinningen geboekt en slechts twee keer gelijk gespeeld. Dan moeten we het volste vertrouwen hebben.”

Zijn collega van DESM, Joop ­Faessen, is veilig maar kijkt nu al uit naar volgend seizoen. „Wellicht kunnen we het vandaag de toekomstig kampioen heel moeilijk maken. Wij kunnen vrij voetballen.”

Boomlange spits

De koploper ging er vanaf het eerste fluitsignaal vol voor en besliste eigenlijk in het eerste kwartier al de wedstrijd. Twee bijna identieke doelpunten volgden elkaar op. Allereerst een perfecte steekpass van Freek Meeuwissen door het hart van de verdediging werd koelbloedig afgerond door de boomlange spits Daan Janssen.

Vijf minuten later dus bijna dezelfde goal. Alleen nu een perfecte steekpass van Sjors van Eck en weer diezelfde Janssen die hem koelbloedig in de rechterhoek knalde: 0-2. Daarna probeerde DESM nog wel terug te komen, maar verder dan een kans voor Ken Nijskens kwam de thuisclub niet.

Kroon op prachtseizoen

Ook in de tweede helft was er een perfecte start voor RKSVO. Na vijf minuten was de wedstrijd dan ook definitief beslist met de 0-3 door Daan Creemers. Waardoor de zich al omgeklede om eventueel in te vallen trainer Van de Kerkhof lekker kon blijven zitten. Uiteindelijk werd het nog 0-5 door de derde treffer van Janssen en het slotakkoord van Colin Beenders.

Trainer van de Kerkhof is uiteraard blij. „Volgende week de laatste horde, dan moet het gebeuren. Dan gaan we kroon op ons prachtseizoen zetten.”