derde divisie

Ondanks goed voetbal blijft het sidderen voor verliezend EVV

Print
Ondanks goed voetbal blijft het sidderen voor verliezend EVV

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

EVV heeft zondagmiddag bij degradatiekandidaat Quick’20 een pijnlijke 1-0 verliesbeurt moeten incasseren. Door de nederlaag staat de formatie uit Echt momenteel in de gevarenzone.

Jasper-Ewout van Breemen scoorde in blessuretijd het beslissende doelpunt voor de thuisclub. Terwijl de spelers van Quick’20 dolgelukkig over elkaar heen tuimelden, stapte EVV grommend van het veld.

Ook trainer Tini Ruijs van EVV zag er bepaald niet vrolijk uit. En terecht. „We hebben dit aan onszelf te wijten. Je moet de kansen benutten. Dan is er niets aan de hand. Gelukkig was onze instelling goed. Wat dat betreft, kunnen we ons geen verwijten maken.”

Sidderen

EVV staat op één en twee punten achterstand op respectievelijk JVC Cuijk en Blauw Geel’38. Zondag moet EVV thuis tegen UNA winnen, en hopen dat JVC Cuijk bij laagvlieger OJC Rosmalen de boot in gaat. Bij een gelijkspel van EVV en verlies van JVC Cuijk is de ploeg uit Echt veilig op basis van een beter doelsaldo.

Het wordt sidderen in Echt, en dat is, gezien het prima spel bij Quick’20, eigenlijk niet te geloven.

Dekselse doelman

De gasten uit Echt maakten het zichzelf erg lastig door goede mogelijkheden onbenut te laten. Met name Jordi Beelen zal nachten slecht slapen. Hij kreeg kans op kans, maar doelman Julian Bakker van Quick’20 ontpopte zich tot held van de dag.

Wat Beelen ook probeerde, telkens kreeg die dekselse Bakker er een hand of een teen tussen. Shaquille Simmons van EVV deed in feite hetzelfde. Toen Bakker eindelijk geklopt leek, schoof diezelfde Simmons de bal vrij voor doel naast.

Kansenregen

Voor de rust viel er voor de ruim 350 toeschouwers in Oldenzaal weinig te beleven. Quick’20 moest winnen om rechtstreekse degradatie te ontlopen, en opende bloednerveus. Mede daarom zag het publiek veel foute passes en strijd op het middenveld. De doelkansen waren op één hand te tellen.

Oefenmeester Ruijs van EVV wisselde na de pauze de moegestreden Lugman Bezzat voor Siem van Dijck. Vervolgens regende het kansen, maar Quick’20 werd de fortuinlijke winnaar.