vijfde klasse c

Ruime zege voor voetballers Rios, maar beloning blijft nog uit

Print
Ruime zege voor voetballers Rios, maar beloning blijft nog uit

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

ohé en laak / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

De inzet was een periodetitel. En die lonkt ook nadrukkelijk voor Rios’31 uit Pey dat zondag in Ohé en Laak met 1-7 van Walburgia won.

Hoe en welke periodetitel het voor de voetbalclub uit Pey wordt, staat nog niet vast. Of via een goede klassering op de ranglijst, of de derde periode die dan van kampioen SVH’39 uit Herkenbosch overgenomen wordt.

Periodetitel

En Rios heeft ook recht op die periodetitel getuige het spel dat, niet alleen zondag, op de mat werd gelegd. 1-7, de grootste overwinning van dit seizoen en het elfde duel op rij ongeslagen.

„Hadden we dat vorige week maar gedaan”, keek trainer Stefan Nieskens terug naar de wedstrijd tegen St.Joost. Daar kwam Rios na een 0-2 achterstand met de schrik vrij: 2-2. „Dan was het nu allemaal duidelijk geweest.”

Voor Walburgia was de 1-7 alweer de vijfde nederlaag op rij. „Het verhaal van dit seizoen”, verklaarde trainer Fahri Ozguzel. „Als we nou eens proberen om de kansen die we vroeg in de wedstrijd krijgen ook te benutten. Dan was het seizoen een heel ander verhaal geworden.”

Speelbal

En dus werd Walburgia ook zondag op het fraaie sportpark in Ohé en Laak een speelbal van de gasten uit Pey.

Chris Coemans opende het bal door met een lage kopbal bij de tweede paal een voorzet Collin Papen in de touwen te jagen 0-1. Halverwege was de score opgelopen tot 0-3. Een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

De thuisploeg moest zich in zowel het eerste als tweede bedrijf beperken tot speldenprikken. Eén daarvan leverde ook de eretreffer op. Een schot van aanvoerder Ivo van Helden uit de tweede lijn. Vlak daarvoor hadden Mike Klesman en Tim Goertz elk een dot van een kans knullig om zeep geholpen.

Prima hakballetje

Invaller Rick Rullenraad van Rios tekende voor het meest opvallende doelpunt. Tien minuten voor tijd schoot hij een toegekende strafschop tot tweemaal toe tegen doelman Maurice Thiessen op. Het hakballetje dat hij bij zijn derde inzet in huis had ging wel over de lijn. „Een prima hakballetje”, vond hij zelf.