derde klasse b

MMC voetbalt zich veilig, handhaving gevierd als kampioenschap

Print
MMC voetbalt zich veilig, handhaving gevierd als kampioenschap

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De derde klasse B was een loterij voor het ontlopen van de nacompetitie voor handhaving. Niet meer voor MMC Weert. De 2-0 overwinning op Brevendia veegde meteen alle zorgen weg. De beoogde winst werd gevierd als een kampioenschap.

Beide elftallen begonnen gehavend aan de wedstrijd. Blessures hadden, op het eind van het seizoen, hun tol geëist .

Improviseren

Alle omzettingen waren voornamelijk bedoeld om tegentreffers te voorkomen. „Begrijpelijk”, vond trainer Ronny Czornyi van MMC. „We missen zowat de hele achterhoede. Ik moet improviseren met een mix van jonge en meer ervaren spelers.”

Ook Brevendia moest improviseren. „Aanvallend missen we de beslissende pionnen”, vond trainer René Pouwels van de gasten. „We hadden wel een veldoverwicht, maar het scoren lukte niet.”

Spaarzame kansen

In de eerste helft waren de kansen dan ook zeer spaarzaam. Een uitgekiende steekpass van Anass Mephtah werd door spits Luke Thissen tegen keeper Teun Steijvers van Brevendia aangeschoten.

Namens de bezoekers schoot Tim in den Kleef tegen keeper Loek Jacobs op.

Meer dan vermakelijk

De tweede helft was meer dan vermakelijk. Brevendia zocht volop de aanval, maar strandde keer op keer op MMC keeper Loek Jacobs. Hij maakte pittige schoten van Tim Roumen en In den Kleef onschadelijk en stond aan de basis van de tegenaanval.

Rechterspits Mephtah werd binnen de zestien onderuit geschoffeld en Luke Thissen benutte de strafschop: 1-0. Een paar tellen later viel hij met een blessure aan zijn dijbeen uit. Zijn vervanger Marijn Weekers kopte met zijn eerste balcontact de 2-0 binnen.

Huldiging doelman

Brevendia bracht daarna meteen twee extra invallers in, maar doelman Loek Jacobs (volgend seizoen EVV) gaf geen krimp. Hij werd na afloop uitgebreid gehuldigd. Jacobs was trots op de nul, maar roemde ook zijn medespelers.