tweede klasse H

Geen titel voetballers SSS’18 na verlies, focus op nacompetitie

Print
Geen titel voetballers SSS’18 na verlies, focus op nacompetitie

Stan Venhuizen met een harde kopstoot. Helaas trof hij geen doel. Afbeelding: Lé Giesen

Overloon -

Kampioen kan SSS’18 niet meer worden na de 2-0 nederlaag uit tegen Erp. Met nog één wedstrijd te gaan, is het nu vooral focussen op de nacompetitie, om zo alsnog te kunnen promoveren naar de eerste klasse.

Zondagmiddag, half drie. De kampioenswedstrijd. Te midden van een kolkende mensenmassa betreden beide selecties het toneel. Luid vuurwerk klinkt en een blauw rookveld trekt over. Erp is er klaar voor.

Halve kansjes

SSS’18 lijkt er allerminst van onder de indruk. Sterker nog, het begint ijzersterk aan de wedstrijd en is meermaals gevaarlijk via onder andere Koen Verlinden: „We kregen een aantal halve kansjes. Maar die moeten dan wel net goed vallen. En dat deden ze niet.”

Iets wat aan de andere kant wel gebeurde. Vlak voor rust is het Joost van Dijk die de score opent. SSS’18 lijkt er amper van geschrokken, want het blijft ook direct na rust kansen creëren.

Echter moet trainer Ruud Vermeer machteloos toezien hoe Erp via Emiel van der Sanden van een slordigheidje achterin bij SSS’18 weet te profiteren: 2-0. „Dan knakt er wel iets”, vertelt de oefenmeester verbolgen. „Je ziet dat er dan wel wat kopjes gaan hangen.”

Meer risico

Logisch, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Verlinden: „Ik had de moed nog niet opgegeven. We moesten gewoon nog wat meer risico nemen.” Dat mocht echter niet baten. En dat is, volgens de vertrekkende spits, een verdienste van de thuisclub. „Eerlijk is eerlijk, echt veel hebben we niet af kunnen dwingen. Ze stonden continu goed opgesteld.”

Met nog één wedstrijd te gaan, kan SSS’18 nu alleen nog maar tweede worden. „Als we al tweede worden”, verbetert Vermeer in mineur.

Verplicht nummertje

Met Real Lunet in het kielzog kan ook die plek nog in gevaar komen. Al lijkt dat Verlinden niet echt iets uit te maken. „Of we nou tweede of derde worden, dat interesseert me geen reet. Volgende week voelt meer als een verplicht nummertje.”

In plaats daarvan zullen de ogen vooral gericht zijn op de nacompetitie. „In feite moeten we daar van iedereen kunnen winnen”, meldt Verlinden gedecideerd. Zijn best zal hij zeker doen, want dat zou betekenen dat de fluwelen spits, volgend jaar in het shirt van Venray, tegen zijn huidige ploeggenoten uit zal komen. „Dat zou fijn zijn, ja.”