Drugslab aangetroffen in loods: zoektocht naar vier gevluchte verdachten

Print
Drugslab aangetroffen in loods: zoektocht naar vier gevluchte verdachten

Afbeelding: AVLimburg

Herkenbosch -

In een loods in Herkenbosch heeft de politie zondagavond chemicaliën aangetroffen.

Rond twintig over vijf kwam er bij de politie een melding binnen van een verdachte situatie bij een loods aan de Veldweg. De melder rook een penetrante geur.

Brandweer en politie gingen ter plekke en troffen onder andere verschillende jerrycans aan met een nog onbekende inhoud. Het is nog onduidelijk wat er precies in de loods werd geproduceerd. De politie vermoedt dat de chemicaliën werden gebruikt voor de productie van drugs.

Toen de politie ter plaatse kwam vluchtten zes personen de loods uit, en gingen er in een personenauto vandoor. De auto is verderop in de straat aangetroffen, zonder de verdachten. In de loods werden twee verdachten aangehouden die achterbleven. Op dit moment wordt er nog gezocht naar de overige verdachten in de omgeving van de Veldweg.

De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) is door de politie in kennis gesteld en zij beginnen waarschijnlijk zondagavond nog met het onderzoek in de loods en de ontmanteling. Daarna wordt ook pas duidelijk wat er precies is aangetroffen en waarvoor het wordt gebruikt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen