Derde klasse C

Goed voetballend Blerick wint ruim, maar is niet zonder zorgen

Print
Goed voetballend Blerick wint ruim, maar is niet zonder zorgen

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Blerick / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Ondanks een uitstekende wedstrijd tegen Laar (5-1 winst) blijft het voor SV Blerick spannend tot de laatste speeldag.

„Zo moet het, he?”, zegt Blerick-trainer Roy Schijven met een brede lach op zijn gezicht. Zijn ploeg heeft Laar zojuist op een ruime 5-1 nederlaag getrakteerd.

Beste van het seizoen

In de eerste helft speelt Blerick zo ongeveer het beste voetbal van het seizoen. Al binnen 26 minuten staat het 3-0. Eerst is er een prachtige kopbal van Luca Willems. Een hoge voorzet zeilt de zestien in en Willems blijft zweven voordat hij de bal over de doelman kopt.

Willems zet zijn ploeg vanaf de penaltystip op 2-0, voordat Dennis Meho een korte terugspeelbal oppikt, het strafschopgebied instormt, de doelman omspeelt en de bal bijna over de lijn loopt: 3-0. Nog voor rust zet Meho de 4-0 met buitenkant links op het scorebord.

Laar komt na rust nog terug tot 4-1, maar de spanning is er dan al lang uit. Abderrahim Boulhri maakt er kort voor tijd nog 5-1 van.

Jeugdige wisselvalligheid

„Eigenlijk hadden we vandaag zeven of acht goals moeten maken” zegt Schijven. ,,Als we zo het hele jaar hadden gespeeld, hadden we geen zorgen gehad.”

En de reden dat Blerick zo niet het hele seizoen speelde, zit ’m in het feit dat er noodgedwongen een hoop eigen jeugd is ingepast. Dat gaat met vallen en opstaan. In het duel met Laar starten vier A-spelers in de basis. Tegen het laatste fluitsignaal is dat aantal opgelopen naar zes. „Jeugd maakt het wisselvallig”, erkent Schijven.

Ranglijst baart zorgen

Toch, op basis van die eerste helft tegen Laar zijn zorgen eigenlijk ook niet meer nodig. Het is de stand op de ranglijst die iets anders zegt. Blerick staat na de zege op Laar tiende maar nog altijd maar drie punten boven de streep.

Komende zondag gaat Blerick op bezoek bij Baarlo, dat elfde staat. Maar eigenlijk is nummer twaalf IVO, dat zondag onverwacht gelijk speelde bij Helmondia, misschien nog wel de gevaarlijkste klant in de derde klasse C.

Geen cadeautjes

Als Blerick verliest en IVO wint, daalt Blerick op doelsaldo af naar de nacompetitieplekken. De Veldense ploeg speelt thuis tegen MVC’19 dat al is uitgevoetbald, net zoals Helmondia, de tegenstander van zondag.

Schijven: „Wij moeten gewoon naar onszelf kijken. Een gelijkspel is genoeg voor handhaving, maar cadeautjes zullen er tegen Baarlo niet gegeven worden. Van beide kanten niet.”