Groene Ster promoveert voor het eerst in de historie naar derde divisie

Print
Groene Ster promoveert voor het eerst in de historie naar derde divisie

Afbeelding: Orange Pictures/Ron Hoenson

Heerlen / Hoensbroek -

Het was een zware bevalling maar uiteindelijk werd het toch een onvergetelijke zondag voor Groene Ster. Dankzij een zwaarbevochten 1-2 overwinning op Alphense Boys zette de ploeg van trainer Maurice Verbunt de kroon op het werk en behaalde de titel in de hoofdklasse.

Groene Ster maakte het spannend. Aanvankelijk had de ploeg niets in te brengen en kwam zelfs op achterstand na een doelpunt van Arjan Ouwendijk: 1-0. In het vervolg incasseerde Alphense Boys een domme rode kaart, waarna Groene Ster het commando kon overnemen.

Lees ook: Groene Ster-voorzitter: ‘Wij willen geen duiventil zijn’

In de tweede helft domineerde Groene Ster als vanouds en werd de titel door doelpunten van Cem Unal en Chefrino Eind veiliggesteld. Door dit resultaat promoveert de ploeg van Maurice Verbunt voor het eerst in de historie naar de derde divisie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen